27 Ağustos 2012 Pazartesi

Yüze Göre Saç Modeli

Yüz Tipine Göre Saç modelleri ve Saç Kesim Şekilleri Nasıl Olmalıdır?
Yüz Tipine Göre Saç Modelini belirlemek Saçlarımıza uygulayacağımız işlemlerin neticesinde en iyi sonucu almanın birinci kuralıdır. Bu nedenle Yüz Tipine göre Saç modelini ve Saç Kesim şeklini belirlemek başlangıç için en önemli husustur diyebiliriz.
Saçlarımız için bazı şeylere karar vermeden önce yapılması gereken birkaç ayrıntıya göz atalım.
Birincisi, Her Saç Modeli her Yüz Tipine gitmez. Seçeceğimiz Saç Modelinin yüz tipimize en uygun kesimle yapılması gerekir. Çünkü uzun yüz tipine uygulanacak olan Kahküllü ve yanlardan düz ve uzun olarak kesimi yapılmış bir Saç modeli yüzümüzü toparlamak yerine daha da uzun görünmesine neden olacaktır.
                                yüz tipine göre saç modelleri
yüz tipine göre saç modelleri
Bunun yanısıra Saç Kesimimizin böyle olduğunu varsayalım, diğer yandan Saçlarımıza fön çekme işlemi esnasında yapılan bu yanlış uygulamayı giderme şansımız olabilir. Nasıl? Mı? Şöyle ki, saçlarımız yüzümüzün hem iç kısmı ile yani suratımızı çevreleyen yüz bölümü ile hemde kafa yapımız ile alakalı iki kısımdan oluşmaktadır. Yani bu durumda Saç Kesimi konusunu iki parça halinde değerlendirmek durumundayız. Buna göre yukarıda bahsettiğimiz uzun bir yüz tipine yanlış uygulandığını varsaydığımız Kahküllü ve Düz Uzun Saç Modeli kesiminin düzeltilmesi ancak fön çekme işlemi sırasında Saçlara verilecek farklı bir form ile düzeltilebilir. Bu durumda saçlara fön çekme işlemi esnasında dikkat edeceğimiz konu, saçların yan taraflardan hafifçe kabartılarak dolgunluk verilmesi ve yanakların yanından aşağı uzanan saç tutamlarının Bop Saç Modellerinde olduğu gibi içe doğru hafif kıvrımlar oluşturulması ile yüz tipine uygun bir yuvarlama oluşturulabilir.
                                yüz tipine göre saç modelleri
yüz tipine göre saç modelleri
 Aşağıda her yüz tipi ile ilgili ayrıntılı olarak belirlediğimiz bilgilerle kendi yüz tipinizi belirlemeyi ve Yüz Tipinize uygun Saç modellerini nasıl seçmeniz gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.
Yüz Tipine göre Saç modeli belirlemekle İlgili VİDEO görüntüsünü izlemek için BURAYA Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder